

Bedst til 19. hul
Sweet Sixteen kun om mandagen
Navnet er ikke specielt originalt, men nok mere typisk for ældre (gamle) mænd: Jo ældre man bliver, jo mere længes man efter de faverige og vilde ungdomsår. Mon ikke det er den finte, der har inspireret til klubnavnet Sweet Sixteen (Sw Six). Lad os håbe det.
SwSix blev startet i 1998 af 16 golfvenner, der alle havde passeret de 60 år. Fælle for dem var først og fremmest golfspillet, men man havde også fundet sammen i et socialt samvær. Det udfoldede sig bl.a. på 19 hul, hvor de bedste "scores" blev udført.
Men tilbage til golfen. Mandag morgen blev den ugentlige spilledag - året rundt. De 18 huller var for nogen en for lang distance at gå. De spillede så 9 huller, mens de øvrige gik hele banen rundt. For at alle efter matchen kunne mødes nogenlunde til samme tid på 19. hul til socialt samvær, mødte 9-hullerne lidt over en times tid senere til start på 1. tee off.
Spilformatet er Stableford, og dagens vinder er naturligvis den med flest point på scorekortet. Vinderen hen over året modtager en stor og flot vandrepokal, som bliver overrakt på den årlige generalforsamling - og julefrokost.


Scores ikke prangende

På trods af vejr-prognosen for vores spilletid ikke burde vække nævne-værdig bekym-ring, var kun fem 18-hullere og to 9-hullere mødt op til da-gens spil. Det syntes jeg er lidt overraskende. Mens vi spillede faldt der da også nogle få dråber i fem minutter, men derudover var det fremragende golfvejr, så iht det lille mundheld »godt vejr er god golf« burde dagen have resulteret i fine scores, som vi har set i den seneste tid feks. i månedsturneringen og i onsdagens match. Når man dertil lægger, at vores bane, efter det vand den nu har fået, står så fin, at fairways føles som at gå på et ryatæppe og at
Resultater d. 2. juni, 2025.

bolden ruller fint, er dagens score, bortset fra Freddies 34'er, som sikrede ham dagens 18. hullers præmie pulje, lidt mager. Hos de
to som spillede 9-huller sikrede Ole Hahns 16 point ham dagens 9-hullers præmiepulje, så et tillykke til Ole H.


Ham spiller vi om
Deres navne er Albert og Victoria og kommer fra England, hvor de en gang i 1950´ erne kom til verden med hjælp af en særlig teknik. På et tidspunkt havnede Albert og Victoria på en hylde i en antikvitetsforretning i Brighton i England, hvor ægteparret Jan-ni og Steen Christensen - kendt af især mange ældre medlemmer af KG og for deres kendte antikvitets-forretning i København - en dag i 80´erne kom forbi og købte de to statuetter.
Albert blev senere doneret som vandrepokal til Janni og Steens golfklub i Alicante i Spanien, Golf don Cayo. Da Steen på et tidspunkt for mange år siden havde vundet sin egen statuette for tredie gang i træk og dermed til ejendom, tog han Albert med til Danmark og donerede i 2019 statuetten til Sweet Six-teen som præmie til "Årets Golfer".
Men hvad blev der af Victoria? Jo, hun blev allerede for mere end 30 år siden doneret til Dameklubben som vandrepokal i Victoria Cup.



Et år mere til Søren og en pris mere til Preben
Generalforsamling. Efter at have forelagt beretning om vores golfårs forløb tilbød Søren Høegh ædelmodigt på generalforsamlingen den 18. december 2024 at tage endnu en tørn som formand.
Sørens tilbud blev modtaget med applaus og anerkendelse. Han havde dog den kommen-tar til sit genvalg, at han ville starte søgning efter en ny for-mand, da han forudså mere tid i Nice i fremtiden og dermed forfald fra sine fmd.-spligter.
Et af årets højdepunkter på generalforsamlingen er natur-ligvis, hvem der skal modtage Albertstatuetten. Det er som bekendt en vandrepokal (se t.v.) og overrækkes til Årets Sweet Sixteen´er og vinder af vores gennemgående turne-ring. Vinder blev - ikke over-raskende Preben Risvang.